Турция иска да привлече повече туристи чрез общи пакети с България и Гърция
Секция: Туризъм
23 Май 2020 12:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Турция иска да привлече повече туристи чрез общи пакети с България и Гърция

/КРОСС/ Целим да увеличим движението на туристи чрез общи пакети с България и Гърция, когато сухопътните и морските граници са отворени, заяви по-рано турският министър на културата и туризма Мехмед Нури Ерсой при среща с представителите на бизнеса в Измир.

Министър Ерсой не е дал подробности за какви точно пакети става дума.
През юни месец може да бъде подновен въздушният транспорт между страните след подписване на двустранни протоколи, е заявил по време на телефонни разговори с българския, германския, гръцкия и румънския си колега турският министър на културата и туризма. Очаква се постепенно начало на международните полети в средата на юни. Той също така ги е информирал, че ситуацията в Турция с коронавируса се нормализира.
Съвместна кампания за представяне на Егейско море, така че да бъдат привлечени чуждестранни туристи, обсъдиха в телефонен разговор през миналата седмица гръцкият и турският министър на туризма Харис Теохарис и Мехмед Нури Ерсой.
Турският министър на културата и туризма е провел срещи в Анкара с посланиците на редица страни, от които в Турция пристигат множество туристи, сред които Великобритания, Германия, Холандия, Чехия и Швеция.