Мая Манолова обяви, че влиза в политиката с план за 2,5 млрд. лева
Секция: ПОЛИТИКА
23 Май 2020 13:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова обяви, че влиза в политиката с план за 2,5 млрд. лева

/КРОСС/ Председателят на Гражданската платформа „Изправи се. БГ" Мая Монолова обяви амбиции за влизане в политиката на следващите избори. Заявката тя направи на протест пред Министерски съвет, организиран
съвместно с майките на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива". Манолова обяви 19 мерки за излизане от кризата, породена от заразата Covid-19.

Мерките са насочени към бързото възстановяване на работните места в следващите 19 месеца. Част от тях трябва да стимулират наемането на български сезонни работници, създаване на семейни стопанства и държавно предприятие за изкупуване на селскостопанската продукция от дребните производители.

Предлагат се и държавни чекове за услуги за грижа за децата, възрастни и със хора специални потребности; безплатни ясли и детски градини; подпомагане на самотните родители; преизчисляване на пенсиите, временно премахване на определени данъци; мораториум за 19 месеца на безконтролния ръст на цените на ток, парно, вода.

В плана на "Изправи се БГ" основата е да има работа за всеки, каза Мая Манолова и обясни, че програмата ѝ е на стойност 2,5 млрд. лв. и ще бъде обсъждана в следващите месеци:

"С тази програма ще се явим на избори. Ние, гражданите, ние ще станем първа политическа сила! Ние и сега сме сила, но ще го покажем на изборите. "Изправи се България" и тези там ще паднат!".

На протеста пред МС Манолова и събралите се поискаха оставката на правителството и посочиха, че обявените от него антикризисни мерки обслужват приближени до премиера.

Мая предлага заплатите и осигуровките на до 50% от персонала на малките фирми да бъдат поемани от държавата.