17-годишен моторист без книжка прати жена в кома и избяга
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Май 2020 12:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 17-годишен моторист без книжка прати жена в кома и избяга

/КРОСС/ 40-годишна жена от Асеновград е в кома, след като е била прегазена от 17-годишен моторист без книжка. Тежкото произшествие е станало вчера в квартал Долни Воден, предава Trafficnews.bg.В късния следобед е подаден сигнал за жена, която лежи в безпомощно състояние на пътя. При разследването полицията установява, че малко преди това 17-годишно лице е поискало 250-кубиков мотор от свой познат да се повози. Въпреки че тийнейджърът нямал книжка, 42-годишният мъж му дал мощната машина. 17-годишният и негов приятел се качили на мотора и потеглили с голяма скорост.

За нещастие жената от квартала се оказала на пътя им и те я блъснали с мотоциклета. Водачът изобщо не спрял, а продължил, като ударил спрял автомобил и избягал от местопроизшествието. Жената е откарана в болница с линейка, като състоянието й е изключително тежко. Тя е в кома и с опасност за живота.

Междувременно спътникът на моториста поискал да слезе от машината, но водачът отказал да спре. Тогава приятелят му скочил в движение. 17-годишният скрил мотора, а след това се върнал да търси собственика му. Не го открил и оставил в дома му две банкноти по 50 лева, с които да покрие щетите, нанесени на машината. Собственикът на мотора, като разбрал за ситуацията, се обадил и съобщил, че моторът му е откраднат. По-късно двамата са задържани от органите на реда.

При проверката се оказва, че 17-годишният любител на адреналина има вече 2 присъди и 4 акта за нарушения на пътя. Всички те са са за управление на МПС без книжка.

Първото нарушение е регистрирано през 2018 година, когато е осъден на обществено порицание. Година по-късно са регистрирани още две такива нарушения и той е осъден на пробация, за да се стигне до вчера, когато е блъснал жената и е избягал, коментира Окръжният прокурор Румен Попов.

"Ще бъде повдигнати обвинения както на него, така и на човека предоставил мотора. Ще му поискаме постоянна мярка за неотклонение. Това, което се случва, е недопустимо. Това е престъпно и безотговорно поведение както от страна на водача, така и от страна на възрастни мъж, който е предоставил машината с ясното съзнание, че непълнолетният няма документ за управление", заяви прокурорът.