Задържаха мъжа, убил с нож съпругата си в "Слънчев бряг"
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Май 2020 15:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Задържаха мъжа, убил с нож съпругата си в "Слънчев бряг"

Полицията го е хванала три часа след извършеното престъпление

/КРОСС/ Задържаха под стража мъжа, убил жена си с нож в "Слънчев бряг". Срещу Павел Г. е повдигнато и предявено обвинение за умишлено причиняване на смъртта на неговата съпруга - 61-годишна украинска гражданка. Престъплението е извършено на 21.05.2020 г. в хотел „Българска роза", който се намира в к.к. „Слънчев бряг", общ. Несебър, съобщават от прокуратурата.
Мъжът е задържан три часа след извършеното престъпление. По време на разследването е установено, че убийството е осъществено в коридора на втория етаж на хотела. Причина за смъртта са множество прорезни и прободни рани, нанесени с нож във врата на пострадалата. Оръжието, с което е причинена смъртта на жената, е установено от полицейските служители.

Според наблюдаващия прокурор, налице е обосновано предположение за това, че Павел Г. е извършил престъплението, за което е обвинен, което се подкрепя от събраните доказателства по досъдебното производство, а също така и от направените самопризнания от обвиняемия.

Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Павел Г. може да се укрие или да извърши ново престъпление. Той се мотивира с предвидената в закона висока санкция за извършено убийство - от 10 години до 20 годни „лишаване от свобода", както и от факта, че Павел Г. е установен от полицейските служители с подготвен багаж, в който са открити неговите документи, тези на пострадалата и финансови средства. Съдът при мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.