Варненският журналист Георги Александров е открит мъртъв
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Май 2020 20:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Варненският журналист Георги Александров е открит мъртъв

/КРОСС/ Варненският журналист Георги Александров е намерен удавен в района на дефектиралата тръба във Варненското езеро, заради която възникна скандал със замърсяването на морското крайбрежие, съобщават варненски медии. Тялото на 38-годишния мъж е открито в петък следобед.

По случая е започнала прокурорска проверка. Според непотвърдена информация, публикувана в различни медии, причина за смъртта е удавяне, а близо до мястото, където е намерено тялото са открити лаптоп и фотоапарат.

Днес говорителите на Областната дирекция на МВР и на Апелативната прокуратура във Варна не отговаряха на телефоните си. Няма и официална информация по случая.

В късния следобед днес сайтът "Варна новини" публикува анонимен текст със скрийншотове, от чатове, за които се твърди, че са водени от Александров. Те са с общинската съветничка от Демократична България Стела Николова. От тяхното съдържание става ясно, че той се е занимавал с темата за скъсаната канализационна тръба във Варненското езеро, като е търсил потвърждение за евентуални спекулации с информацията за последвалото замърсяване на езерото и залива.

В профила си във Фейсбук Николова написа: "Онзи ден обсъждахме проблема с езерото с Георги Александров. Той не бе съгласен с някои мои тези. Явно е решил да провери на място. (...) Шокиращата новина за неговата кончина разбрах преди малко. Да почива в мир!".

Александров е работил в Дарик радио, "Топ новини", бил е кореспондент на Би Ти Ви и Нова телевизия.

Неспокоен, честен и непримирим към несправедливости и закононарушения. Страстно търсещ истината. Такъв го познават колегите му.

Погребението ще е на 24 май, неделя, в 10, 10 часа на гробищата в квартал Аспарухово във Варна - Гробищен Парк - „Кантар" (новото Аспаруховско гробище).

Искрени съболезнования на близките и приятелите му!