Денят започва със слънце, но следобед на места ще е дъждовно
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Май 2020 07:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Денят започва със слънце, но следобед на места ще е дъждовно

/КРОСС/ Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

След обяд ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици.

Ще има условия за градушки. Вятърът ще отслабне, ще е до умерен от север-северозапад. Дневните температурите слабо ще се понижат и в повечето места максималните ще бъдат между 18° и 23°.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, но бързо ще се разкъса и намалее. Ще духа умерен северен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат 18°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, по най-високите части на Рила и Пирин – сняг. Силният северозападен вятър ще отслабне и през деня деня ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.