Франция моли гражданите да избягват пътуванията в чужбина това лято
Секция: Туризъм
25 Май 2020 07:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Франция моли гражданите да избягват пътуванията в чужбина това лято

/КРОСС/ Ще се облекчат правилата за вътрешни пътувания, които в момента са ограничени до 100 километра от адреса по местоживеене.

Френското правителство не желае гражданите на страната да пътуват в чужбина това лято и препоръчва да почиват във Франция, казва министърът на околната среда Елизабет Борн.

По-рано този месец президентът Еманюел Макрон заяви, че е малко вероятно французите да успеят да предприемат големи пътувания извън страната това лято и че може да се наложи дори пътуванията в Европа да бъдат ограничени, за да намалят риска от възобновяване на коронавирусната епидемия.

В интервю за радио „Франс Интер” Борн каза също, че следващата седмица правителството ще вземе решение за евентуално облекчаване на правилата за вътрешни пътувания, които в момента са ограничени до максимум 100 километра от адреса по местоживеене.

Парижките паркове засега трябва да останат затворени, тъй като столицата все още е "червена зона" за разпространение на вируси, съобщи „Ройтерс”

Кметът на Париж Ан Идалго многократно призова правителството да отвори отново парковете, тъй като парижани, които живеят предимно в апартаменти без градини, са склонни да се събират около затворените паркове, където е трудно да се спазват правилата за социално дистанциран.