Само 6 нови случая на Covid-19 за денонощието, 22 са излекувани
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Май 2020 08:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Само 6 нови случая на Covid-19 за денонощието, 22 са излекувани

/КРОСС/ Само 6 са новите случаи на коронавирус у нас, изследвани са 443 проби. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов на брифинг на Министерския съвет.

Трима от новозаразените са в София, има и по един случай в Благоевград, Пловдив и Пазарджик. Четирима от новозаболелите са в болница.

Така общият брой на заразените с коронавирус у нас достигна 2433. 

Един от новите случай е на 17-годишен младеж от Благоевград, заразил се е и още един лекар в столично лечебно завадение.

22 души са излекувани през изминалия ден, като общият брой на оздравелите е 862.

235 души са в болница, като от тях 20 са в интензивно отделение.

За последното денонощие няма констатиран смъртен случай, съобщи доц. Димов.

Най-засегната възрастова група е на хората между 50-59 г., уточни доц. Димов.

Той отчете още, че общата смъртност в страната от 9 март до 26 април е съизмерима с тази от предходната година, като се наблюдава понижение от 3% в сравнение с 2019 г. 

"Въпреки оптимистичните данни, това все още не е устойчива тенденция и се надяваме да се превърне в такава чрез продължаване на мерките, които са доказали своята ефективност - дистанция, лична хигиена и дезинфекция", подчерта доц. Димов.

"За първи път от началото, на седмична база, броят на излекуваните надвишава броя на новоконстатираните случаи", обобщи оптимистичните данни той.

“България неведнъж се е справяла с предизвикателствата. За момента ние показваме, че можем да се справим с тези трудности. В тези светли дни на най-българския празник можем да кажем, че преодоляването на такива периоди е необходимо, за да ни вдъхне национално самочувствие”, допълни доц. Димов.