Испания намали с почти 2000 броя на починалите от COVID-19
Секция: СВЯТ
26 Май 2020 10:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Испания намали с почти 2000 броя на починалите от COVID-19

/КРОСС/ Испанското министертво на здравеопазването намали с почти 2000 души броя на починалите от коронавируса. Причината е, че е направено сверяване с данните, изпратени от регионите.

Общият броя на регистрираните случаи също е ревизиран надолу и сега е 235 400 или с 372 по-малко, отколкото в неделя.

През изминалата седмица COVID-19 е посочен за смъртта на само 50 души, значителен спад спрямо предходните седмици.

Към починалите от коронавируса сега се добавят по по-малко от 100 души на ден, докато по врене на пика от началото на април жертвите бяха по 950 на всеки 24 часа. Тези данни често включват и починалите в предходни дни или седмици, но докладвани по-късно, обясняват от министерството.

Фернандо Симон, координатор на спешната помощ в страната, обясни в понеделник, че сверки на данните са показали, че някои смъртни случаи са били записвани два пъти, както и че някои хора, за които се е смятало, че са заразени, са се оказали с отрицателен тест за коронавируса.

"Коригирахме данните, проверяваме отчетите, премахваме дублираните случаи, елиминираме описаните като вероятни коронавирус случаи, както и подозрителните, при които няма потвърждение за заразата", допълни той на брифинг в Мадрид. "Ето това са наистина реалните данни и те показват доста добро развитие на нещата."