Днес и утре са националните кръгове на олимпиадите
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Май 2020 07:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес и утре са националните кръгове на олимпиадите

/КРОСС/ При засилени мерки за дистанция и дезинфекция днес и утре ще се проведат националните кръгове на олимпиадите, които бяха отложени заради коронавируса, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

От 8 часа днес ще се проведе националният кръг на олимпиадите по „Математика“, „Химия и опазване на околната среда“, „География и икономика“, „Астрономия“, „Философия“, „Информационни технологии“, английски, руски, испански и италиански език. Олимпиадите по немски и френски език ще започнат по-късно през деня – в 14 часа.

Също от 8 часа, но утре, ще бъдат олимпиадите по „Български език и литература“, „Математическа лингвистика“, “Физика“ и „Информатика“, „Знам и мога“, „Гражданско образование“ и „Техническо чертане“, а от 14 часа – по „История и цивилизации“ и „Биология и здравно образование“.

Олимпиадите ще се провеждат при засилени мерки за дистанция и дезинфекция, залите ще се проветряват, в сградите няма да се допускат лица с проява на остри заразни заболявания. Преди началото на състезанията директориите ще инструктират учениците да спазват изискванията за лична хигиена.