Николай Василев: Намаляването на ДДС ставката беше голяма грешка
Секция: ИКОНОМИКА
27 Май 2020 09:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Василев: Намаляването на ДДС ставката беше голяма грешка Според бившия икономически министър когато има диференцирани данъчни ставки се създават условия за измами

/КРОСС/ "Намаляването на ДДС ставката беше голяма грешка.Надявам се да бъде временно и след това да се забрави", обяви в предаването „Здравей, България“ бившият икономически министър Николай Василев.

Toй е на мнение, че в този момент не трябва да има промени в данъците. "България има една от най-простите, красиви и ефективни данъчни системи в света. Няма никаква причина нещо, което работи добре, да се разваля. Ресторантьорите направиха грешка. Те убедиха премиера, че това им е проблемът. Проблемът ще бъде по-слабият туристически сезон", коментира Василев. 

Бившият министър на икономиката е категоричен, че премиерът Бойко Борисов е бил подведен от бранша. По думите му в страните, в които има диференцирани ДДС ставки се създават условия за измами.Той смята, че плоският данък и данъкът от 10% за печалба са едни от най-големите постижения на прехода и по тях България е почти на първо място в Европа.