Байерн върви към осма поредна титла след победа в Дортмунд
Секция: СПОРТ
27 Май 2020 13:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Байерн върви към осма поредна титла след победа в Дортмунд

/КРОСС/ Байерн направи важна стъпка към титлата в Германия, след като в дербито на 28-ия кръг победи с 1:0 като гост Борусия (Дортмунд). Единственото попадение в мача бе дело на Кимих в 43-ата минута. 

Така футболистите на Ханс-Дитер Флик тe имат аванс от 7 точки на върха в класирането на Бундеслигата и вървят към осма поредна титла.

Борусия бе близо до откриване на резултата още в 30-ата секунда, когато Холанд прокара топката между краката на Мануел Нойер, но пред голлинията Жером Боатенг изчисти.

В 4-ата минута Юлиан Брант отправи силен удар, но този път вратарят на Байерн отрази. Малко след това Герейро прати топката в мрежата на гостите, но бе отсъдена засада.

Баварците създадоха първата си опасност в 11-ата минута, когато малко не стигнаха на Томас Мюлер да засече подаване на Кимих.

Последваха силни минути за Байерн, а Гнабри и Коман не успяха да преодолеят Роман Бюрки.

Борусия отговори с добра възможност за Холанд в 30-ата минута, но той стреля слабо.

В 43-ата минута Кимих даде аванс на гостите, след като вкара красив гол. Той получи топката на границата на наказателното поле и с хубав прехвърлящ удар хвана неподготвен Бюрки.

На полувремето Люсиен Фавр пусна в игра Джейдън Санчо в опит да промени развоя на срещата. Първото положение се откри пред Леон Горетцка, но швейцарският вратар на домакините спаси.

Четири минути по-късно Ерлинг Холанд пропиля отлична възможност да изравни, след като Жером Боатенг се подхлъзна, но норвежецът стреля встрани от целта.

Младият нападател трябваше да напусне принудително терена в 71-ата минута. На негово място се появи 17-годишния Джовани Рейна.

В 83-ата минута Байерн бе близо до втори гол. Робърт Левандовски отправи удар, който се отби от страничната греда.

За Мануел Нойер това бе мач номер 400 в Бундеслигата. 34-годишният вратар стана третият активен футболист, който е достигнал до този резултат. Рекордьорът е нападателят на Вредер Бремен Клаудио Писаро (487 мача), а втори е Кристиан Гентнер от Унион Берлин с (402 мача).