16-годишно момиче бе жестоко пребито, душено и изнасилено в Мездра
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Май 2020 15:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
16-годишно момиче бе жестоко пребито, душено и изнасилено в Мездра

/КРОСС/ 16-годишно момиче е било жестоко пребито, душено, влачено, а накрая и брутално изнасилено от 22-годишен мъж в Мездра.

Зверството е извършено навръх 24 май в апартамент в града, а извършителят Венцислав Йоханов, който по неофициална информация работи във фирма за бързи кредити и вече е осъждан за опит за изнасилване, е задържан.

 „Дъщеря ни беше брутално изнасилена на 24 май сутринта. Тя ми звънна, за да ми каже, че нещо е станало, че трябва да дойда до Бърза помощ”, разказва майката пред Нова телевизия. Родителите я намерили в много тежко състояние, цялата в кръв.

Според родителите, Венцислав месеци наред изнудвал момичето.

Детето ни разказа, че е манипулирано от няколко месеца от извършителя. Казвал, че има нецензурирани видеоклипове с нея и ако тя не прави, каквото той иска, ще ги разпространи”, разказва бащата. „Било е страшен тормоз! Видях какво е било писано. Просто е било ужасно!”, обяснява майката. Родителите разказват още, че на 24 май мъжът я заплашил, че ако не отиде веднага при него, пуска клипчетата. И уплашената тийнейджърка тръгнала към дома му. Дори не подозирала, че ще попадне в самия ад.

Родителите разказват, че насилникът я влачил, душил и бил. Накрая я изнасилил. Момичето и родителите й са в шок. Ученичката е настанена в болница.

В хода на досъдебното производство са извършени необходимите експертизи и е налице обосновано предположение, че извършител е именно задържаният, уточниха от прокуратурата. Затова държавното обвинение ще иска за него най-строгата мярка – постоянно задържане под стража.