Предстоящи събития на 28 май
Секция: Предстоящи събития
28 Май 2020 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 28 май

/КРОСС/ ***
София.
От 8.00 ч. в Министерски съвет ще се състои брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.
***
София.
От 9.00 ч. Народното събрание ще проведе редовно заседание.
***
София.
От 9.00 ч. в храм „Възнесение Господне" в София Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави Архиерейска света Литургия.
***
София
От 9.30 ч. в сградата на Висшия съдебен съвет Пленумът на съвета ще проведе заседание.
***
София
От 9.30 ч. в Съдебната палата ще се проведе заседание на Апелативен съд - София по жалбите срещу оневиняването на четиримата обвиняеми, привлечени от Прокуратурата като
виновници за трагедията с взрива в Горни Лом на 1 октомври 2010 г.
***
София.
От 9.30 ч. 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело за комулиране на наказанията.
***
София.
От 10.00 ч. Столичният общински съвет ще проведе онлайн заседание.
***
София.
10.00 ч. 2-ри състав на Специализирания накатазетелен съд ще разгледа дело срещу Божидар Кузманов и група за организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 10.00 ч. 6-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Станислав Чамов и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 10.00 ч. 23-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Вълчо Арабаджиев, Маринела Арабаджиева и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 10.30 ч. 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Петър Петров за участие в организирана престъпна група.
***
София.
От 11.00 ч. 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Анжело Веселинов, Валери Дилов и други за организиране и ръководене на престъпна група.
***
София.
От 11.00 ч. 18-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Гриша Ганчева, Диляна Радулова и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 14.00 ч. 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Ива Иванов, Христо Герогиев и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 15.00 ч. 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Блага Белухова и Иво Дичев за образуване и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 15.00 ч. 6-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Петко Стоянов и Иван Йосифов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 11.00 ч. 10-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Кольо Коцев, Мариета Василева, Галина Василева и други за образуване и ръководене на
организирана престъпна група.
***
София.
От 11.00 ч. 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Алексей Зелов за подкуп.
***
София.
От 11.00 ч. 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Георги Димитров и група за образуване и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 14.00 ч. 17-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Атанас Сейзински, Тодор Сейзински и други за организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 14.00 ч. 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Виктор Боцев и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 14.00 ч. 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще разгледа дело срещу Денислав Ангелов за кумулиране на наказанията.
***
София.
От 14.30 в зала 1 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по вероизповеданията и правата на човека ще проведе заседание.
***
София.
От 14.30 ч. в зала 3 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по околната среда и водите ще проведе заседание.
***
София.
От 14.30 ч. в зала 248 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по културата и медиите ще проведе заседание.
***
София.
От 14.30 ч. в зала 356 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление ще проведе заседание.
***
София.
От 14.30 в зала 134 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по бюджет и финанси ще проведе заседание.
***
София.
От 14.30 ч. в зала 242 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните
разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения ще проведе заседание.
***
София.
От 15.30 ч. в зала 130 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по здравеопазването ще проведе заседание.
***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Патриаршията музей „Св. Възнесение Господне" на върха на крепостта „Царевец" ще бъде отслужена Света литургия за големия църковен празник Възнесение Христово - Спасовден.
***
Кюстендил.
От 10.30 часа в Областна дирекция на МВР - Кюстендил ще бъдат представени мерките за охрана по време на черешовата кампания.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в квартал „Аджундар" ще бъде осветена чешма-икона.
***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Общински драматичен театър ще се проведе заседание на Общински съвет - Кюстендил.
***
Ловеч/село Голям извор.
От 9.00 ч. в храм „Възнесение Господне" Негово високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил ще оглави Архиерейска Златоустова света Литургия в село Голям извор.
***
Пещера
От 14.00 ч. Общинският съвет на Пещера ще проведе заседание.
***
Пловдив.
От 9.00 ч. в храм „Св. Възнесение" в Пловдив ще започне Архиерейска св. Литургия.
***
Смолян.
От 9.00 часа църквата „Св. Възнесение Господне" в село Смилян, община Смолян ще отбележи своя храмов празник - Спасовден.
***
Смолян.
От 15.00 ч. в Сесийна зала на Община Смолян Общински съвет - Смолян ще проведе закрито заседание.
***
Стара Загора
От 9.00 ч. в зала „П. Р. Славейков" Общинският съвет в Стара Загора ще проведе заседание.
***
Стара Загора/ с. Богомилово
От 9.15 часа в храм „Св. Възнесение" в село Богомилово Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи св. Божествена Литургия.
***
Хасково.
От 11.00 часа на ул. „Страшимир" 39 в кв. „Бадема" до ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" ще се проведе официална церемония по откриване на обект Дневен център за деца с увреждания и техните семейства, по проект „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца чрез
изграждане и ремонт на социална инфраструктура в град Хасково" по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020.
***
Бургас
От 18.30 часа в Графична база, Приморски парк - Wine Gogh- ще се проведе Ателие за рисуване и вино „Събуждане"
***
Шумен.
От 8.30 часа в зала 304 на Община Шумен ще се проведе извънредно заседание на ПК „Правна и опазване на обществения ред".