Мащабна акция в цялата страна, разследващи влязоха в дома на зам.-министър на околната среда
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Май 2020 11:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мащабна акция в цялата страна, разследващи влязоха в дома на зам.-министър на околната среда

/КРОСС/ Екипи на ДАНС и прокуратурата влязаоха в сградата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в София, предаде репортер на БГНЕС.

Действията са свързани с провеждащата се спецакция в Ботевград днес. Като според първоначалната информация работата е свързана с незаконния внос на отпадъци от Италия у нас.

Освен кола на спецпрокуратурата, пред сградата на бул. Мария Луиза" има и полицейски бус.

Проверява се и дейността на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков.

Според източници на БГНЕС, близки до разследващите, проверяват се и известните братя Бобокови - Атанас и Пламен и тяхната "Приста".

БГНЕС припомня, че в средата на януари месец Красимир Живков беше един от разпитваните в Специализираната прокуратурата във връзка с водната криза в Перник. Той беше посочен от адвокатите на бившия екоминистър Нено Димов като човекът, чийто ресор във ведомството са били язовирите. Димов е единственият обвиняем за водната криза в Перник, който дълго време беше в ареста, но в края на април пуснат по домашен арест.

Действията по разследването се извършват под надзора на Специализираната прокуратура. По-късно днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева ще направи и изявление, за да даде подробности.