Жена на 111 години пребори Ковид-19
Секция: ЛЮБОПИТНО
28 Май 2020 18:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жена на 111 години пребори Ковид-19

/КРОСС/ Жена на 111 години е най-възрастният жител на Чили, преборил болестта Ковид-19, причинена от новия коронавирус, предаде ДПА, позовавайки се на Националната служба за възрастни хора.

Хуана Сунига, която през юли ще стане на 112 години, е била сред двадесет и петимата обитатели на дом за възрастни хора в столицата Сантяго, разболели се от Ковид-19, се посочва в изявление, направено от службата.

Жената, която живее в дома от 2014 г., е била поставена в изолационно отделение, където за нея са полагани грижи в продължение на 28 дни.

По-рано през месеца, когато официално е обявена за излекувана, Хуана Сунига става най-възрастният жител на Чили, преборил Ковид-19.

Директорката на дома за възрастни хора Мария Пас Сордо отбелязва, че като се изключи респираторното заболяване, общото здравословно състояние на столетницата е било добро.

"Тя даде положителен резултат за Ковид-19, но заболяването й премина почти безсимптомно, само с няколко епизода на треска, което беше добре за здравето й", казва Сордо.