Лондон разреши групови събирания на до шестима души
Секция: СВЯТ
29 Май 2020 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лондон разреши групови събирания на до шестима души

/КРОСС/ Групи до шест души от различни домакинства ще могат да се срещат навън в Англия от понеделник, заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън. Те могат да се срещат в градини и частни открити пространства, стига да стоят на разстояние два метра, допълни той, цитиран от Би Би Си.

"Тези промени означават, че приятелите и семейството ще започнат да се срещат с близки" - и това би било "дългоочакван и радостен момент", добави той.

На брифинг на "Даунинг стрийт" Джонсън каза на хората, че трябва да се "опитат да избягват да се виждат хора от твърде много домакинства в бърза последователност", за да помогнат "да се избегне рискът от предаване на вируса в много различни семейства".

Барбекютата ще бъдат разрешени, потвърди министър-председателят, при условие че хората са "щателни" относно измиването на ръцете си, поддържането на добра хигиена и социално дистанциране.

В Шотландия хората от две различни домакинства могат да се срещат на открито на разстояние от петък, а в Уелс хората от две различни домакинства ще могат да се срещат навън също от понеделник.

В Северна Ирландия сватби на открито с присъстващи 10 души могат да бъдат разрешени от 8 юни.

Джонсън каза, че въпреки лекото отпускане на правилата за срещи с хора навън, хората, които се считат за най-уязвими от Covid-19, засега трябва да продължат да се пазят и да не излизат.