Музейко отваря врати на 1 юни
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Май 2020 17:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Музейко отваря врати на 1 юни

/КРОСС/ Дългоочакваният момент настъпи и Музейко отново ще посрещне своите любими посетители в света на науката, играта и откритията. По време на приключението, наречено #МузейкоВкъщи, децата първи видяха новоизлюпените бебета на питона Добринка, срещнаха се с гигантския Африкански охлюв, научиха как се строят кули от течности и как да си „отпечатат" фосил. Сега е време за игри и забавления на живо, които да отбележат началото на едно вълнуващо лято!

За да осигури спокойствие и комфорт на децата и родителите по време на техния престой Музейко ще бъде с ново работно време: посетителите ще имат достъп от 10:00 до 12:00ч.; от 13:00 до 15:00ч. и от 16:00 до 18:00ч. В паузите между трите часови пояса Детския научен център ще бъде почистван основно, следвайки задължителния протокол с високо хигиенни и анти-вирусни мерки. Капацитетът на пространството ще бъде ограничен, за да може родителите и децата да спазват необходимата дистанция и да се забавляват свободно сред прохладните етажи на Музейко. Лимитираният брой места ще предложи специално преживяване за посетителите, които ще имат възможност да опознаят в детайли любими и неизследвани територии на музея. Вълнуващият престой ще бъде допълнен от присъствието на Музейковците, които ще разкрият най-интересното от света на науката, природата и игрите. Екипът препоръчва билетите да бъдат закупувани онлайн, за да си гарантирате влизане при намаления капацитет, но касите ще работят през цялото време за всеки, който желае да заплати на място - стига да има свободни места. Билет за дете или възрастен ще бъде на цена от 9 лв., като ще осигуряват двучасов престой в един от трите часови пояса.

Временната изложба „Пълзящи експонати" остава извънредно в Музейко и през месец юни, и очаква посетителите с над 20 екзотични змии от цял свят, ярки видове и любопитни истории! Тайпани, мамби, кобри, кроталиди, гърмящи змии и екзотични смоци са част от съскащата компания, която представя някои от най-отровните видове в Африка и далечна Австралия. Херпатологът Краси и Музейковците ще ни запознае не само със световните звезди, но и с българските представители, сред които са смоците и пепелянките.

Можете да резервирате предварително своя билет онлайн на: https://bit.ly/2ZOlxT2