Спецпрокуратурата протестира домашния арест на Арабаджиеви
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Май 2020 15:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Спецпрокуратурата протестира домашния арест на Арабаджиеви

/КРОСС/ Специализираната прокуратура протестира в цялост съдебния акт на Специализирания наказателен съд, постановен на разпоредителното заседание по делото срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви.

Прокуратурата внесе и осбено искане за отмяна на постановеното незабавно изпълнение на изменението на мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева от „задържане под стража" в „домашен арест".

Предстои Апелативният специализиран наказателен съд да се произнесе в законово установения срок. Припомняме, че в четвъртък стана ясно, че Маринела Арабаджиева е освободена под домашен арест от Специализирания съд, а делото срещу съпруга ѝ Ветко е спряно. Причината за това е друго дело в Испания. Мярката му за неотклонение също е променена в "домашен арест".

Паричните гаранции на сина на Ветко и Маринела Арабаджиеви, както и на другите подсъдими по делото, са непроменени. Семейство Арабаджиеви са в ареста близо година по обвинение в данъчни измами и пране на пари.

Заради лошо здравословно състояние, Маринела Арабаджиева два пъти досега беше пускана с по-лека мярка, но Апелативният спецсъд я отменяше.