НАТФИЗ организира безплатни онлайн консултации за кандидат-студентите
Секция: КУЛТУРА
29 Май 2020 19:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НАТФИЗ организира безплатни онлайн консултации за кандидат-студентите

/КРОСС/ Епидемията от новия коронавирус промени коренно живота ни през последните месеци. Театрите бяха затворени за повече от два месеца, а обучението на студентите в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов", както и в другите учебни заведения, трябваше да премине онлайн. Онлайн започва сега и кандидатстудентската кампания на Театралната академия.

На 25 и 26 юни предстоят предварителните приемни изпити за бакалавърската специалност „Театрознание и театрален мениджмънт". Преди това - от 1 юни до 20 юни, ще има и безплатни онлайн консултации за всички желаещи да се подготвят за кандидатстване в тази специалност.

В „Артефир" проф. д.н. Камелия Николова разказа как става записването и как ще преминат консултациите и предварителните изпити, а също и какви възможности предлага на студентите обучението в тази специалност.

Проф. д.н. Камелия Николова е ръководител на катедра „Театрознание" в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов", професор по „История на европейския театър" и по „Теория на режисурата" в НАТФИЗ, професор по театрознание в Института за изследване на изкуствата към БАН. Специализира история на европейския театър и култура на ХХ век в Обществото за театрални изследвания към Британския театрален музей в Лондон, Обединеното кралство. Гост-професор в Нов български университет и НХА „Николай Павлович", както и гостуващ лектор в редица чужди университети.