Повдигнаха обвинения на Красимир Живков и братя Бобокови
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Май 2020 19:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Повдигнаха обвинения на Красимир Живков и братя Бобокови

/КРОСС/ Прокуратурата повдигна обвинения на зам.-министъра на околната среда и водите Красимир Живков и братя Бобокови, предаде репортер на БГНЕС.

Те са разследвани за участие в организирана престъпна група, занимавала се с нелегален внос и преработка на опасни отпадъци.
В четвъртък Красимир Живков беше изведен от сградата на МОСВ

Обвинения са повдигнати и на още трима души, сред които и бившия шеф на регионалната Екоинспекция в Плевен.

Шестимата остават в ареста за 72 часа, като в неделя Специализираната прокуратура ще внесе искания в Спецсъда за определяне на най-тежките мерки за неотклонение "задържане под стража".

Утре прокуратурата ще обяви още какви доказателства са събрани срещу престъпната група. По първоначална информация прокуратурата разполага с доказателства за това, че братята Бобокови са се възползвали от познанството си със Живков и са приемали за преработка опасни отпадъци.

Красимир Живтов пък е оказвал влияние върху свои подчинени да разрешават вноса на отпадъци от Италия на фирми, които не са имали разрешително за преработка на такива отпадъци, както и не са имали разрешителни за внос на отпадъците, а са разполагали само с площадки за съхранение. Живков е принуждавал и фирми, които са генерирали опасни отпадъци, да ги предават на завод за акумулатори в Монтана