Зоопаркът на София с вход свободен на 1 юни
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Май 2020 08:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зоопаркът на София с вход свободен на 1 юни

/КРОСС/ По случай Деня на детето – 1 юни Столична община  предоставя свободен достъп в едно от най-любимите на всички деца мяста – Зоологическата градина на София.

Ще имате възможност не само да се разходите из парка потънал в зеленина, но и да се насладите на новите обитатели – двойка бели бенгалски тигри.

Можете да видите и новородените  животни – муфлони, козирози, благороден елен, виетнамски петнист елен, поотрасналите вече антилопи кана, огърличести пекари, както и старите познайници и любимци на децата - слоницата Артайда, белият носорог Чико, хипопотамът Норман, неговият по-малък събрат Емилио и много други.

Софийският зоопарк ще бъде отворен на 1 юни 2020 от 9 сутрнита до 18 часа.

 Столичен куклен театър отново отваря врати за зрители в навечерието на 1 юни

Класиката „Трите прасенца“ посреща малчуганите този уикенд

В навечерието на най-хубавия детски празник 1-ви юни, магията в Столичен куклен театър отново оживява.

Трупата възстановава представленията си на закрито и посреща първите си зрители този уикенд – 30 и 31 май с любимата история „Трите прасенца“, което ще се играе и двата дни само от 12:00 ч.Съобразно заповед на Министерство на здравеопазването, първоначално театърът ще играе при капацитет 30% заетост на местата в салона, а влизането ще става при строго спазване на стандартните мерки за безопасност.

Предвид ограничения брой зрители, които ще се допускат в салона, Столичен куклен театър моли зрителите да закупуват своите билети онлайн чрез платформата на сайта на театъра www.sofiapuppet.com или с предварителна резервация на касата на театъра.

Останалите заглавия от репертоара, ще бъдат публикувани на официалния сайт и фейсбук страницата на театъра.