Петя Аврамова: Сектор строителство е в пълна мобилизация
Секция: ИКОНОМИКА
30 Май 2020 10:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петя Аврамова: Сектор строителство е в пълна мобилизация

/КРОСС/ Темата коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която заявява, че до дни водният режим в Перник може да бъде премахнат.

„Ако други сектори на икономиката в България са прекъснали или са имали затруднения, то строителството е секторът, който е в пълна мобилизация. Не само строителните фирми, които имат големи обекти, но и Агенция „Пътна инфраструктура" и Министерството на регионалното развитие и благоустройството са в пълна мобилизизация за администриране на целия процес", това обяснява тя. Допълва, че се извършват ремонтни дейности в участъка от 13- до 20-и км на магистрала „Тракия", които ще приключат до края на юни.

Министърът обяснява, че текат и строителни дейности от 19-и до 37- километър на магистрала „Хемус", които могат да доведат до затруднения в пътуването до Варна. Според нея епидемията от оронавирус е попречила да бъде направен анализ на ситуацията след въвеждането на ТОЛ системата. „Това, което сме констатирали като проблем, е обхватът ?. Към момента включени в ТОЛ системата са автомагистрали и първокласни пътища. Има области в България, които нямат нито един първокласен път", така завършва коментара си.