Доц. Ангел Кунчев: 99% от здравната дейност у нас е вече възстановена
Секция: Здраве
30 Май 2020 11:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доц. Ангел Кунчев: 99% от здравната дейност у нас е вече възстановена

/КРОСС/ „Световната здравна организация е права по отношение на това, че чувството, което имаме, че всичко е приключило, е малко измамно. Мерките, които сме взели, трябва да останат в един по-дълъг период, за да сме сигурни, че няма да има завръщане на високите числа и на епидемичното разпространение", това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ефира на Нова телевизия.

„Считам, че за този сезон в Европа и на Балканите се върви към стихване на епидемията. Малко по-зле остават нещата в западната част. Просто трябва да сме внимателни", допълва още Кунчев. Сочи, че най-песимистичният сценарий за България е да има нов пик на заразата, който да засегне не едно или две огнища.

„Нещо, което според мен е много малко вероятно", подчертава. Заявява, че 99% от здравната дейност у нас е възстановена. „Още преди седмица разрешихме профилактичните прегледи. Най-напред възстановихме имунизациите, след това ги разширихме с всички профилактични. Възстановихме работата и на службите по трудова медицина и прегледите при общопрактикуващите лекари", така завършва коментара си.