Румъния раздава ваучери, курортите отварят – чакат туристи
Секция: Туризъм
30 Май 2020 12:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румъния раздава ваучери, курортите отварят – чакат туристи

/КРОСС/ Съседна Румъния се готви за туристическия сезон. От понеделник отпадат някои ограничения, свръзани с пътуванията и почивките.

Това са последните почивни дни, в който румънците ще се придвижват с декларации. От понеделник ще могат да пътуват свободно, както и да се възползват от курортите.

"От първи юни хората ще могат да ходят на плаж с дистанция от два метра между шезлонгите", обяви президентът на страната Клаус Йоханис.

Задължението да се спазва лична хигиена и социална дистанция обаче остава, защото вирусът не е изчезнал.

Паул Марасоиу, собственик на хотел: Трябва да има правила и за туристите, така че да създадем здравословна, безопасна среда заедно.

Много хотелиери в северната ни съседка отчитат загуби заради месеците изолация. Туроператорите обсъждат мерките, взети в съседните страни, но чакат ясен план от правителството.

Туристическите агенции се надяват, че повечето румънци ще получат своите ваучери за почивка, които компаниите раздават на служителите си, възможно най-скоро.

В Делтата на Дунав има нови правила.

Каталин Тибулеак, туристическа асоциация "Делтата на Дунав": Лодка за 12 души сега ще превозва само шест. Храната ще се сервира или по стаите, или на посочени тераси.

До момента в Румъния са регистрирани 1 240 смъртни случая от КОВИД-19. За последното денонощие заразените са 191. Населението на страната е малко над 19 милиона души.