Гръцките хотелиери са предпазливи за отваряне на хотелите от 1 юни
Секция: Туризъм
30 Май 2020 15:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гръцките хотелиери са предпазливи за отваряне на хотелите от 1 юни

Къмпингите в южната ни съседка, които отварят от понеделник, вече имат резервации за целия юни

/КРОСС/ Само половината от целогодишните хотели в Гърция смятат да отворят от 1-ви юни, съобщиха от Съюза на хотелиерите в южната ни съседка. Собствениците коментират, че при затворени граници и липса на резервации не е рентабилно да отворят от началото на идния месец. Наемат служители само на почасова работа.

Заетите в туризма в южната ни съседка очакват началото на туристическия сезон от 15 юни, когато се разрешават международните полети, за да добият поне първоначална представа за интереса на туристите да почиват това лято в Гърция.

Гръцкото правителство издаде разрешение за влизане в страната от средата на юни на туристи от 29 страни, но под забрана са четири държави, които са водещи за гръцкия туристически пазар - САЩ, Италия, Франция и Великобритания.

Очакванията са за туристи, които могат да влязат в страната с автомобили. Освен от балканските страни, хиляди туристи от Германия също предпочитат това лято да пристигнат с коли, показва информация от гръцките туристическите агенции.

Същевременно време къмпингите приемат резервации за месец юни и 90% от тях вече имат клиенти за първия месец от туристическия сезон.