Безводие мори селата в Пловдивско
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Май 2020 16:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Безводие мори селата в Пловдивско

/КРОСС/ Водна криза в едно от големите села в Пловдивско. Стари водопроводи и натоварено потребление са причините хората от Браниполе почти непрекъснато да са на воден режим. Най-тежка е ситуацията през летните месеци, когато почти през целия ден в някои части на селото няма вода, предаде NOVA.

В дома на Невяна Пейзова от има редовни проблеми с липсата на вода. Слабото налягане във водопроводната мрежа създава на-големи трудности в горната част на селото. „Лятото никога нямаме вода, пускат я, идва сутрин докъм 6 часа има, след това чак 10-12 часа идва през нощта", разказва тя.

Домовете на 2000 жители от селото попадат в проблемния участък на водопровода. Решението към момента е да се презапасяват с вода.

Хората от селото се оплакват още, че водата почти никога не стига до вторите етажи на домовете им. А когато това се случи, тя е мръсна и негодна за използване.Браниполе е едно от населените места около Пловдив, които непрекъснато се разрастват. Общината се зае с проблема. „Ще се направи байпас между ниска и висока зона, който ще реши проблема. Става въпрос за 20 метра, които трябва да затворят кръга. По този начин ще има налягане в южната част на Браниполе и проблемът трябва да бъде решен", каза Павел Михайлов, кмет на Община Родопи.