Турция възобновява вътрешните полети
Секция: Туризъм
31 Май 2020 09:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Турция възобновява вътрешните полети

/КРОСС/ Турция ще разреши ограничен брой вътрешни полети от понеделник, съобщи в писмено изявление министърът на транспорта и инфраструктурата Адил Караисмаилоглу. Първият полет от Истанбул до Анкара ще бъде последван от полети до Измир, Анталия и Трабзон.

Преди да пътуват с автобуси, влакове или самолети, пътниците трябва да получат код, който потвърждава, че не са болни и не са били в контакт със заразени лица. Кодът се получава чрез мобилно приложение на здравното министерство.

Двете летища в Истанбул и аерогарите Анкара, Анталия, Измир и Трабзон са получили хигиенни сертификати. Новите правила на Главната дирекция за гражданска авиация предвиждат в летищата да се допускат само пътниците, те да носят маски, да се спазва социална дистанция при чекирането и проверките за сигурност.Полетите и движението на високоскоростни влакове бяха спрени на 28 март.

Турските авиолинии ще подновят вътрешните си полети от 4 юни, четвъртък, а международните - от 10 юни. Първоначално те ще летят до 19 страни.

Също така от понеделник отпадат и забраните за влизане и излизане в 15 области, в които ограничението все още е в сила. С това се възстановява свободното автомобилно движение в цялата страна. Кафенета, ресторанти, паркове, фитнес зали и музеи отново ще могат да отворят врати, обяви в обръщение към нацията президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган след правителствено заседание в четвъртък.

До момента в Турция по официални данни 4489 души са починали от Covid-19, активните случаи в страната са около 32 000.