Почина една от ранените жени, които шофьорка блъсна на тротоар в Дебращица
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Май 2020 15:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Почина една от ранените жени, които шофьорка блъсна на тротоар в Дебращица

/КРОСС/ Втора жертва на тежката катастрофа в пазарджишкото село Дебращица. Снощи в МБАЛ-Пазарджик е издъхнала една от ранените жени, които 45-годишна шофьорка блъсна на тротоара в селото навръх 24 май, съобщи Нова телевизия.Инцидентът стана, след като влизайки в населеното място, водачката изгубила контрол над колата си и тя се качила на тротоара, където стояли възрастните жени. Едната от тях - 76-годишна, загина на място, а другите три - на възраст между 70 и 88 години, бяха транспортирани в болница с множество наранявания.

Въпреки усилията на лекарите в МБАЛ-Пазарджик снощи най-тежко ранената е издъхнала. 69-годишната жена бе приета в Отделението по анестезиология и интензивно лечение с тежка черепно-мозъчна травма и фрактура на таза. Тя бе поставена на апаратна вентилация, но медиците са категорични, че нараняванията й са били несъвместими с живота.

През седмицата хората от Дебращица стартираха подписка и поискаха поставянето на легнали полицаи. Другите две ранени жени остават в болница. 76-годишната жена е с травматичен пневмоторакс е претърпяла две операции. Тя е настанена в Хирургичното отделение. Жената е стабилизирана, контактна е и е на самостоятелно дишане.

Другата пострадала - 88-годишна жена, е приета в Ортопедичното отделение и също е претърпяла две операции заради фрактури по левия крак и лявата ръка. Състоянието й е стабилизирано, в съзнание е и диша самостоятелно.

Двете пациентки ще останат на лечение в болницата най-малко около месец.