Козмин Моци ше взима българско гражданство
Секция: СПОРТ
31 Май 2020 16:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Козмин Моци ше взима българско гражданство

/КРОСС/ Централният защитник на Лудогорец - Козмин Моци, ше кандидатства за българско гражданство.

35-годишният румънец наскоро подписа нов договор с клуба и по всичко личи, че възнамерява да приключи кариерата си в Разград.

Той играе своя осми пореден сезон за родния шампион, а очертаващата се поредна титла за Лудогорец, ще превърне Моци в един от най-успешните играчи в историята на родния елит.

Моци записа 277 мача и вкара 34 гола за клуба от Разград.

"От това, което знам, той трябва вече да получи гражданството си. Козмин натрупа вече години, но хората от Лудогорец не го пускат. Моци е човек на клуба. Той и капитанът Светослав Дяков са най-възрастните и най-вероятно ще ги видим с костюми след време", заяви агентът Богдан Патрашку.

Практиката чужденци да получават български паспорти в Лудогорец не е нещо ново. В момента трима от бразилците в клуба - Марселиньо, Вандерсон и Ренан, притежават българско гражданство, като първите двама дори са национали. Гражданство имаше и Натанаел, който обаче напусна клуба.

При тях обаче получаването на български паспорт бе с цел да не заемат от квотите за играчи извън Европейския съюз. При Моци това няма как да е причината, защото в родното първенство няма ограничения за играчи с европейски паспорти.