Предстоящи събития на 1 юни
Секция: Предстоящи събития
01 Юни 2020 07:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 1 юни

/КРОСС/ ***
Летница.
От 12.00 часа министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич ще дадат изявление за медиите.
***
София.
От 8.00 часа в Министерски съвет представител на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ще представи данните за обстановката с COVID-19 в страната и света.
***
София.
От 09.00 часа пред сградата на Столична община на ул. „Московска" ще се проведе граждански протест заради липсата на места в детските ясли и градини в столицата.
***
София.
От 10.00 часа в Дом 2 на Резиденция „Бояна" президентът Румен Радев ще открие събитието за представяне на уеб платформата на Националната инициатива „Спортувай с президента".
***
София.
От 09.15 часа Специализираният наказателен съд ще разгледа молбата за искане за изменение на мярка за неотклонение на Александър Тасев.
***
София.
От 09.30 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото на Слави Желязков, Данчо Данев, Димитър Дойчинов, Христо Янев, Жеко Иванов, Петър Ганев, Румен Темелков и Томи Атанасов за организиране и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 10.00 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото за тероризъм на Мелиад Фарах и Хасан ел Хадж Хасан.
***
София.
От 11.00 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото на Ахмед Мусто, Абдулкарим Мохамед, Иванка Шехо и Алаа Бассам за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото на Петър Стоянов, Боян Тодоров, Бисер Иванов и Бранимир Стоянов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 14.30 часа Специализираният наказателен съд ще разгледа молбата на Александър Делииванов и Спас Даскалов за изменение на мярка за неотклонение.
***
София.
От 15.00 часа Специализираният наказателен съд ще разгледа искането за отстраняване от длъжност на Димитър Димитров.
***
София.
От 09.30 часа Специализираният наказателен съд ще гледа делото

***
Благоевград.
От 10.00 часа на площад „Македония" ще се състои концерт по повод Деня на детето.
***
Благоевград.
От 10.00 часа в Парк Бачиново /Въжен парк/ ще започне маратон под надслов „Спортувай! Бъди щастливо дете!".
***
Благоевград.
От 10.00 до 16:00 часа Градска художествена галерия- Благоевград, организира конкурс за детска рисунка - „ Моето незабравимо лято". Награждаването на участниците ще бъде в 17.00 часа.
***
Благоевград.
От 10.00 часа в Парк Бачиново /шатра до чешмичката/ ще се проведе събитието ,,Спортувай с АК- Джордан".

*** Благоевград.
От 11.00 часа Регионална библиотека ,,Димитър Талев" ще представи Талисмана на децата на Благоевград. Библиотеката е подготвила и изложба на атрактивни детски 3D книжки, както и прожекция на детски филми - до 17.30 часа.
***
Благоевград.
От 11.00 часа в парк Градска градина Камерна опера-Благоевград ще представи „Бастиен и Бастиена" от Волфганг Амадеус Моцарт. От 17.00 часа пропусналите ще могат да го гледат отново.
***
Благоевград.
От 12.00 часа н а площад „Народни будители", амфитеатралното пространство между Младежкия дом и Музея, Куклен театър- Благоевград ще представи "Фолклорна магия от Пирин".
***
Благоевград.
От 11.00 часа в Парк Бачиново /тревен терен до р-т „Сити Парк"/ ДФК „Орлетата" организира спортни игри и футбол за децата.
***
Благоевград.
От 11.00 часа в Парк Бачиново ШК „Виктори" организира Шах-Мат/ Workshop в шатра до чешмичката.
***
Благоевград.
От 15.30 часа в двора на Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов" - Драматичен театър „Никола Вапцаров" ще представи „Красавицата и звяра".
***
Благоевград.
От 16.00 часа в двора на СУ „Иван Вазов", Куклен театър Благоевград ще представи „Фолклорна магия от Пирин".
***
Благоевград.
От 16.00 часа на бейзболното игрище „Портър Парк" ще се проведе Workshop по бейзбол.
***
Благоевград.
От 16.00 часа Регионален исторически музей-Благоевград е подготвил изненада за децата - „Пътуване в света на пеперудите".
***
Благоевград.
От 17:30 до 18:10 на тревния терен до р-т ,,Сити Парк", парк Бачиново, ДЮФК „Хлапетата" ще организират футболен мач.
***
Благоевград.
От 18.00 часа Куклен Театър-Благоевград ще продължи с представянето на „Фолклорна магия от Пирин" в кв. Еленово, паркинга на плувен басейн.
***
Бургас
От 13.00 до 14.00 часа на ул. Съединение №5 ет.3 в Бургас деца от града ще имат възможност да присъстват на отворен демо час за новия курс на РобоКидс - "Дрон пилот"
***
Бургас
В 17.00 часа на алеите пред КЦ "Морско казино" ще бъде отбелязан Международният ден на детето с различни инициативи.
***
Бургас.
От 18.00 часа на Часовника ще започне концерт на Бургаския духов оркестър.
***
Варна.
От 11.00 часа на Лятната сцена на Държавен куклен театър - Варна ще се играе спектакълът „Трите феи".
***
Видин.
От 09.00 часа заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще занесе подаръци по случай Международния ден на детето в ДГ "Славейче". В 9.15 часа тя ще посети ДГ "Русалка".
В 10.00 часа Борисова ще бъде гост на събитие, организирано от Лайънс Клуб Видин - откриване на сензорна стая във Фондация "Уникалните деца на Видин" (ще се състои в двора на бившия Дом за медико-социални грижи за деца).
***
Видин.
В 11.00 часа заместник-кметът на Община Видин Светослав Скорчев ще присъства на второто събитие, което Лайънс Клуб подготвя за 1 юни в парк „Владикина бахча" - откриването на специално съоръжение (люлка) за деца с увреждания.
***
Враца.
От 09.00 часа, в храм „Св. Възнесение" ще бъде отслужена възпоменателна панихида в памет на Христо Ботев и неговите четници. От 09.30 часа, на площад „Христо Ботев" символично ще бъде запален вечният огън до паметника на поета и революционер.
***
Враца.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Областна администрация - Враца ще се състои официалната церемония по връчване на Почетния знак и Грамота на областния управител.
***
Добрич.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се изиграе моноспектакълът на Мира Демирева „Червената шапчица".
***
Търговище.
От 10.00 часа пред Драматичния театър в града ще бъде организиран детски кът в рамките на базара на пчелни продукти.
***
Търговище.
От 10.00 часа на видеостена на централния площад „Свобода" ще бъдат излъчени презентации на детските градини от община Търговище.
***
Търговище.
От 10.00 до 12.00 часа в Регионална библиотека „Петър Стъпов" ще бъдат излъчени прожекции на любими детски анимационни и игрални филми.
***
Търговище.
От 11.00 часа в Държавен куклен театър Търговище ще бъде изиграна постановката „Косе Босе" - безплатно представление за децата.
***
Търговище.
От 14.00 до 16.00 часа в Регионална библиотека „Петър Стъпов" ще се проведе Ателие „Сръчни ръце" - изобразително и приложно изкуство.
***
Шумен.
От 10.00 часа в Градската градина ще започне празник по случай Деня на детето.