Отварят основните училища в Англия
Секция: СВЯТ
01 Юни 2020 09:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отварят основните училища в Англия

/КРОСС/ От днесе започва отварянето на основните училища в Англия. Правителството планира да върне всички ученици в класните стаи преди лятната ваканция, но общини и директори вече изразиха съмнение в спазването на физическа дистанция.

Тази втора фаза на облекчаване предвижда отваряне на основните училища, позволяване за първи път на особено уязвимите хора в най-високата възрастова група, около 2,5 милиона британци да се виждат с близки и роднини.

Активно подновяване на някои спортове на открито като тенис, голф и конни спортове. Идеята на властите е да върнат в основните училища всички ученици до 4 седмици.

Подновяването на занятията утре обаче среща сериозна съпротива от директорите на учебните заведения, които смятат, че социалното дистанциране е невъзможно да бъде спазвано, особено, ако училищата са пълни. Днес министрите, за пореден път, защитиха решението за по-голямо облекчаване на мерките, въпреки че научните и здравни съветници все още изразяват опасения за прекомерно прибързване.

Директори на училища искат министрите да се откажат от плановете всички ученици в основните училища в Англия да се завърнат в класните стаи преди лятната ваканция.

Първата вълна от ученици се очаква днес. А междувременно в Източен Лондон стотици нарушиха социалното дистанциране като се събраха на улично парти.