ДАЗД отбелязва 1 юни с начало на инициативата „най-голямото детско благодаря“
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Май 2020 20:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДАЗД отбелязва 1 юни с начало на инициативата „най-голямото детско благодаря“

/КРОСС/ За трета поредна година Държавната агенция за закрила на детето подготвя подарък за децата - празничен концерт-спектакъл за Денят на детето 1 юни. Този път Агенцията избра темата на събитието да е „Най-голямото детско благодаря".

На празника ще стартира набирането на кратки видеа, в които деца благодарят на своето семейство, приятели, близки и на всички важни за тях хора, които се грижат за тях, помагат им, научили са ги на нещо ново и важно за тях, забавляват ги и се чувстват добре заедно. Целта е да се съберат колкото се може повече на брой видеа, с които да се кандидатства за рекорд на Гинес. Средствата от наградата ще бъдат дарение за деца без родители и за деца с изявени дарби. Срокът за изпращане на видеата е до края на 2020 година.

Първите видеа са направени от децата-членове на Съвета на децата към председателя на ДАЗД. Те ще бъдат излъчени на празника, на който по традиция ще се представят и изпълнения на талантливи деца от цялата страна.

Линкът с видеостриминга може да намерите качен на сайта на ДАЗД. Началото на събитието е 15 часа. ДАЗД ви кани заедно да се веселим и да се включите в инициативата, за да покажем, че децата умеят да уважават хората до тях и заедно можем да живеем в още по-добър свят.