Служители на фалирала корабостроителница вече три години чакат заплатите си
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юни 2020 10:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Служители на фалирала корабостроителница вече три години чакат заплатите си

/КРОСС/ Близо 100 работници от обявената в несъстоятелност русенска корабостроителница вече трета година не могат да получат дължимите си заплати. Хората подадоха сигнал за проблема си до NOVA, защото са изчерпали всички възможности в опити да получат парите, които им се дължат от Фонда за гарантиране на вземанията на работници и служители към НОИ.

От май 2017 година работодателят ни дължи 5 месечни заплати и едно обезщетение. Средно хората чакат около 6000 лв. Обръщали сме се към работодателя, но без резултат. Поискахме си парите и от фонда. Подадохме заявление миналата година. За съжаление, отново не получихме отговор, разказаха потърпевшите.

Причината да не можем да изплатим парите е, че нямаме достъп до документацията в дружеството. Още с решението на съда пристъпихме към изпълнение на задълженията ни. Изпратени са покани до управителя на дружеството и до временния синдик. Нямаме контакт с бившия управител, заяви началникът на контролно-ревизионната дейност Румен Сабаков.

Не мога да кажа кога точно хората ще получат парите си. Ако управителят на дружеството ни предаде необходимата документация, ще мога да я придвижа към НОИ. Не мога да я изработя, защото за всяко едно изявление за платена или неплатена сума, нося наказателна отговорност, каза синдикът Росен Милошев.