Манчев и Шишков поздравиха победителите в конкурса на „Умници гладници“
Секция: ЛЮБОПИТНО
01 Юни 2020 13:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Манчев и Шишков поздравиха победителите в конкурса на „Умници гладници“

/КРОСС/ Шеф готвачите Иван Манчев и Таньо Шишков подготвиха специален видео поздрав за децата от 15 училища и техните учители. Те реализираха най-забавните и полезни уроци по здравословно и балансирано хранене в инициативата „Умници гладници". С този поздрав известният тандем иска още веднъж да насърчи мисията на учителите за изграждане на правилна хранителна култура и ентусиазма на децата, който превръща храненето в знание и преживяване.

Участието на известните шеф готвачи в съвместната инициатива на Лидл България и Асоциация „Родители" е продължение на ангажимента им в подкрепа на здравословно и балансирано хранене сред подрастващите. Този ангажимент намери своето изражение и в книгата „Малки рецепти за големи готвачи", издадена и разпространена от търговската верига през миналата година. Книгата ще бъде и част от наградите, които ще получат победителите през новата учебна година. Пъстрите и лесни рецепти ще покажат на децата, техните родители и учители, най-кратния и вкусен път към балансираното хранене.

Предстои издаването и на специалния сборник с 15-те най-забавни и полезни уроци в помощ на учители и родители, с който ще бъде посрещната новата учебна година. Целта е този сборник да представи разнообразие от активности, провокиращи интереса на децата към здравословните храни и създаващи условия за включването на родителите като активна страна в процеса.