Вучич: Скоро ще пътуваме за три часа от Белград до София
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юни 2020 16:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вучич: Скоро ще пътуваме за три часа от Белград до София

/КРОСС/ Изключително приятно ми беше да видя с каква скорост и колко качествено работят нашите български приятели. Сърбия обича България и благодаря за всичко което премиерът Бойко Борисов организира днес. Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич, който по покана на премиера Бойко Борисов инспектира заедно с българския премиер изграждането на магистрала „Европа" и „Балкански поток".

Вучич определи и двата проекта като изключително важни и общи за България и Сърбия. Според него „Балкански поток" означава икономически растеж, ръст на промишлеността, осигуряване на важен енергиен източник за двете икономики. По отношение на магистралата изрази очакване, че скоро тя ще бъде завършена и само за три часа ще може да се пътува между София и Белград.

Вучич добави, че се надява в кратки срокове да бъде реализиран и интерконекторът в района на Ниш. Президентът специално благодари на Борисов за изключителната му подкрепа за Сърбия по европейския й път и напомни, че неслучайно българският министър-председател е носител на най-високото държавно отличие на Сърбия „Орденът на Република Сърбия".

ОтБойко Борисов изтъкна, че в България се работи на пълни обороти за реализацията на двата проекта и поколения наред ще се ползват от това, което се строи в момента. „Въпреки коронавируса, колкото и трудно да беше, работата не е спирала на АМ „Европа" и „Балкански поток", отбеляза министър-председателят.

„Символично сваляме карантината, даваме пример за българите и сърбите - да започнат да работят, да почиват и да се веселят заедно. Надявам се тази символика да помогне да забравим COVID-19", заяви Борисов.