Васил Божков: Къде са парите след ревизията на Горанов?
Секция: ИКОНОМИКА
02 Юни 2020 10:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Васил Божков: Къде са парите след ревизията на Горанов?

/КРОСС/ Бизнесменът Васил Божков публикува нова порция документи и банкови извлечения в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

В новия си пост от Дубай Божков показва снимки от банкови извлечения, свързани с теглене на пари в брой.

"Февруари тази година Влади Горанов ми назначи данъчна ревизия. Тя ще установи, че след плащане на всички данъци, съм теглил огромни суми в брой от личната си сметка", коментира Божков. "Всичките ми останали разходи са плащани по банков път. Тези пари не са налични в брой", казва той и пита: "Къде са?"

Прокуратурата е повдигнала на Васил Божков общо 18 обвинения, сред които за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба. Той бе обявен за общодържавно издирване. Впоследствие се установи, че се намира на територията на ОАЕ, където по последна информация е и до момента.

Според прокуратурата, организираната престъпна група, ръководена от Божков, е действала от 2014 година в цяла България и е създадена с користна цел - принуда, изнудване, длъжностни престъпления и пране на пари.