Съкращават с 20 дни ремонта на топлопровода, захранващ 4 столични квартала
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Юни 2020 16:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съкращават с 20 дни ремонта на топлопровода, захранващ 4 столични квартала

/КРОСС/ „Топлофикация София" ще съкрати с 20 дни ремонта на магистралния топлопровод, заради който ще останат без топла вода 4 столични квартала през това лято, съобщиха за БГНЕС от дружеството.

Реконструкцията предвиждаше цялостно прекъсване на топлоподаването за кварталите „Студентски град", „Витоша", „Малинова долина" и „Дървеница" за периода от 15 юни до 15 август 2020 г. След среща с представители на студентските съвети и гражданите обаче е взето решение, този срок да бъде редуциран до 40 дни, за да бъде намалено максимално създаденото неудобство на живеещите в тези квартали, вследствие на спирането на топлата вода. За целта екипите на „Топлофикация София" ще работят с удължено работно време, за да могат да завършат реконструкцията предсрочно, за което има и дадено разрешение от Столична община.

От дружеството вече се извиниха за създаденото неудобство, но уточниха, че ремонтът трябва да бъде извършен заради тежкото състояние на топлопровода, който е изграден още през 70-те години, както и за да се избегнат бъдещи аварии в зимния отоплителен сезон, които освен без топла вода, да оставят абонатите и без отопление.