Крупен обир в обект на верига за бяла техника в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Юни 2020 17:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Крупен обир в обект на верига за бяла техника в Пловдив

/КРОСС/ Крупен обир е извършен в обект на верига за бяла техника в Пловдив. Полицията е извела всички служители от складовете и търговските обекти и ги е затворила за посетители.

По първоначална информация липсва скъпа техника, част от откраднатите стоки са най-нови модели телефони - iPhone и други известни брандове.

Обектът е разположен в ритейл парка на централния пловдивски булевард "България". Обирът е станал в периода между затварянето на търговския комплекс на 1 юни вчера и 10 часа днес сутринта. За него първи научават служители на магазин "Пепко", който също е обран.

"Няколко продавачки от магазин "Пепко" днес дойдоха на работа и първи установиха, че магазинът е обран. Полиция дойде на мястото и магазините на "Зора" и "Пепко" бяха отцепени", разказват пред TrafficNews продавачки от съседна дрогерия.

На този етап едно е сигурно - крадците са проникнали от задните складови помещение на магазините. Все още се установява какво точно е взето от обектите и складовете на двете вериги, като се счита, че някои от касите също са били пълни.

Сигнално-охранителната система на обрания снощи търговски център в „Кършияка" не се е задействала по време на удара. Това съобщи директорът на пловдивската полиция ст. комисар Йордан Рогачев.

Тепърва ще се изясняват причините защо сотът не е сработил и как са действали апашите.

Иззети са записи от камерите в района. Полицаи продължават да претърсват, както обектите, така и района в близост.