5 грешки, които не трябва да допускате при шофиране по време на COVID-19
Секция: Автомобили
03 Юни 2020 09:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
5 грешки, които не трябва да допускате при шофиране по време на COVID-19

/КРОСС/ Българинът е уверен, че шофира добре въпреки грешките, които допуска на пътя, неспазването ограниченията на скоростта и разсейването по време на шофиране.  Има обаче някои грешки, които не трябва да се допускат при шофиране по време на COVID-19. Вижте ги в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

 

Сваляте маската си

Макар и мерките за предотвратяване на заразата от коранавирус да са облекчени, носенето на маски все още е препоръчително. Дори и да се возите сами в колата си, не е хубаво да сваляте маската си, защото влизайки и излизайки от колата си, вие пренасяте батерии. Препоръчва се да не я сваляте, докато не се приберете у дома.

Носите ръкавици

Ако носите ръкавици, трябва да ги свалите преди да се качите в превозното си средство, защото върху тях със сигурност ще има хиляди бактерии.

Не използвате дезинфектант

Когато се качите в колата си е хубаво да почистите ръцете си с дезинфектант, особено, ако преди това сте били в магазина или сте се здрависвали с хора.

Не почиствате повърхностите, които пипате най-често

Редовното почистването на повърхностите на колата ви е препоръчително не само по време на пандемията от коронавирус, но и по принцип.

Държите прозорците затворени

Още от началото на пандемията от коронавирус специалисти потвърдиха, че прозорците на колата ви трябва да бъдат леко отворени, за да не се заразите.