НБА цели завършване на сезона на 12 октомври
Секция: СПОРТ
03 Юни 2020 13:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
НБА цели завършване на сезона на 12 октомври

/КРОСС/ Националната баскетболна асоциация (НБА) цели датата 12 октомври като последната възможна дата за завършване на сезон 2019-20, който е преустановен от средата на март поради пандемията от коронавирус, предаде ESPN.

Според информацията, която е базирана на неназовани източници, 12 октомври е обсъжданата крайна дата за последният двубой от финалите на НБА, като предложението ще бъде гласувано от Борда на лигата в четвъртък. Финалите в лигата традиционно приключват в средата на юни. И НБА, и Асоциацията на играчите все още продължават да дискутират детайли по формата при завръщане, се добавя в публикацията.

НБА бе първата северноамерканска лига, която прекъсна сезона си поради коронакризата, след като центърът на Юта Джаз Руди Гобер тества положително за новия коронавирус в средата на март. Миналият месец НБА заяви, че е в разговори с компанията Уолт Дисни относно рестартиране на кампанията на Дисни Уърлд във Флорида в края на юли.

Според плана двубоите ще се проведат в ESPN Wide World of Sports Complex, който е извън курорта Орландо и разполага с хотели и три зали, като ще позволи на лигата да ограничи външно излагане