Насрочиха Празник на черешата в Кюстендил
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Юни 2020 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Насрочиха Празник на черешата в Кюстендил

/КРОСС/ Общината  в Кюстендил организира за тринадесети път Празник на черешата, въпреки че пандемията от Covid-19 наложи известно отлагане и ограничения, обявиха от администрацията.

Форумът, на който се стичат туристи и гости от цялата страна и от чужбина, ще е на 26, 27 и 28 юни 2020г. Съорганизатор е Институтът по земеделие край града.

С оглед на следепидемичната ситуация в страната празникът ще се проведе при засилени здравни мерки за сигурността на кюстендилци и на гостите и участниците.

Официалното откриване на празника е на 27 юни (събота) от 11 часа.

Програмата продължава с традиционната изложба-базар на характерни кюстендилски сортове череши, предоставени от Института по земеделие –  Кюстендил и изложение на атрактивно подредени и аранжирани щандове от общинските читалища, включващи произведения на изкуството от черешов плод, както и характерното за Кюстендилския край вешело.

Посетителите на празника ще имат възможност да закупят екологична кюстендилска продукция директно от производителите. Както всяка година, центърът на града ще се преобрази в своеобразна платформа, обединяваща търговци и занаятчии от града, любители и гости на празника.