Разбиха престъпна група, иззеха множество оръжия в Добрич
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Юни 2020 14:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разбиха престъпна група, иззеха множество оръжия в Добрич Специализираната прокуратура обвини 3 лица

/КРОСС/ Специализираната прокуратура обвини 3 лица за участие в група за държане и разпространение на незаконни огнестрелни оръжия на територията на България.

Двама от участниците в групата са задържани на 2 юни 2020 г. в Добрич при специализирана полицейска операция на ГДБОП под надзора на Спецпрокуратурата и със съдействието на Дирекция "Жандармерия" в МВР. 

Те са задържани в момент на продажба на 12 оръжия - пистолети и картечни пистолети. Третото лице, за което има доказателства, че е част от престъпната група, е извън страната и спрямо него ще бъде изготвена Европейска заповед за арест.

В хода на действията по разследването в Добрич са претърсени 8 адреса, съобщиха от прокуратурата.

Намерено е и иззето голямо количество огнестрелни оръжия – над 20 пистолета със заличени фабрични номера, 50 пълнителя и 2000 боеприпаса за тях, картечни пистолети, автомати, заглушители, както и множество части и механизми за различни оръжия.

Иззети са 4500 лв. и 400 евро, за които има данни, че са придобити от престъпна дейност. Според събраните до момента доказателства групата е действала от началото на 2019 г. И тримата обвинени са осъждани за тежки умишлени престъпления.

На двамата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За всеки от тях ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".