Театър "Българска армия" очаква първите си зрители, след дългата раздяла
Секция: КУЛТУРА
03 Юни 2020 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Театър "Българска армия" очаква първите си зрители, след дългата раздяла Дни преди първата среща с публиката, целият актьорски състав премина през PCR ТЕСТ

/КРОСС/ След месеци на раздяла със зрителите, трупата на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” се готви за своите първи представления. Наред с репетициите на спектаклите, съобразени и адаптирани към новите правила, в театъра тече подготовка за посрещането на първата публика.

С оглед на сигурността и безопасността както на зрителите, така и на всички актьори, служители и техните семейства, ръководството на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” с помощта на Военномедицинска академия и лично на Генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, осигури PCR ТЕСТ за целия актьорски състав.

Ясни правила при влизане и излизане на зрителите, ще гарантират тяхното настаняване. На входа на залата са обособени кътове с дезинфектант за публиката. Фоайетата, сцената и зрителната зала ще бъдат дезинфекцирани преди и след всяко представление. По предписанията на РЗИ, НОСЕНЕТО МАСКИ В ТЕАТЪРА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

Първата среща с публиката е на 6 юни (събота), със спектакъла който само за няколко месеца се превърна в най-търсеното заглавие от софийския театрален афиш - „КАФЕ С ПРЕТЕНЦИИ”.

Актьорите от спектакъла – Иван Радоев, Юлиян Вергов и Моню Монев ще са първите, които ще посрещнат най-нетърпеливите приятели на театъра на ЛЯТНАТА СЦЕНА в СОФИЯ ТЕХ ПАРК, с готовност да върнат отново усмивките на лицата им, след напрегнатите месеци. 

Дългоочакваната среща с публиката в салона на Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ”, ще бъде на 9 юни (вторник) с комедията „ДА РАЗЛАЕМ КУЧЕТАТА”, която вече няколко години изпълва театралните зали из цялата страна със смях и нестихващи аплодисменти, породени от пословичното българско остроумие и чувството за хумор на забавните герои в едно „голямо село”.

Като провокация към зрителите, режисьорът Иван Урумов и актьорите в спектакъла Иван Налбантов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Анастасия Ингилизова, Веселин Анчев, Тигран Торосян, Асен Кобиларов, Милен Миланов, Мирослав Пашов и Борислав Стоилов, умело вплетоха в сюжета на комедията и темата за коронавируса и носенето на маски.

С благодарност за търпението, доверието и любовта на публиката, в дългите месеци на раздяла, Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ” обещава много смях и забавление, в летните месеци.