Защо Риана, Тейлър Суифт и други звезди публикуваха черни снимки?
Секция: Шоубизнес
03 Юни 2020 17:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защо Риана, Тейлър Суифт и други звезди публикуваха черни снимки? Blackout Tuesday завладя социалните мрежи

/КРОСС/ Звездите се обединяват, за да изразят подкрепата си към чернокожото общество. Във вторник социалните мрежи бяха залети с черни квадрати, които целяха да привлекат вниманието на всички към случващото се в САЩ и масовите протести след смъртта на Джордж Флойд преди седмица. Мъжът издъхна след като бял полицай го беше притиснал с коляно към земята в продължение на 8 минути.

Всичко започва след като Джамила Томас и Бриана Агуманг създават хаштага #TheShowMustBePaused в отговор на смъртта на Джордж Флойд, Бриона Тейлър, Ахмауд Арбъри и убийството на други чернокожи мъже, жени и деца от страна на полицията. Според сайта на инициативата, движението иска да спре расизма и да промени неравенството в страната. 

Дамите, които работят като музикални продуценти, заявиха, че няма да изпълняват професионалните си задължения на 2 юни и помолиха лидерите на други индустрии да направят същото. „Това е ден, в който трябва да се погрижим за честността и да поискаме промяна за отношението към чернокожите“, пише в сайта на организацията.

Движението много бързо набра сила и скоро всичко се случваше в социалните мрежи. Звезди и обикновени граждани започнаха да споделят черни квадрати в знак на солидарност и обявиха, че няма да публикуват нищо друго до края на деня. Риана, както и нейният бранд Fenty, бяха едни от първите, които спряха дейността си за 24 часа.

„Няма да останем безгласни и няма да гледаме отстрани“, пише в официално съобщение на марката. Оттам добавят, че борбата срещу расизма не се нуждае само от дарения и окуражаващи думи, а изисква действия и твърда позиция. Fenty обяви, че затваря всички свои бизнеси по света за един ден, за да покаже подкрепа към своите чернокожи служители, приятели, семейства и колеги.

Тейлър Суифт, Идрис Елба, Кайли Дженър, Джейми Фокс, Опра, Блейк Лайвли, Джесика Алба и още много звезди последваха примера на Риана и поставиха черни квадрати в социалните си профили.