Задържаха съдебен заседател от Шумен, издирван с европейска заповед за арест от Италия
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Юни 2020 15:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха съдебен заседател от Шумен, издирван с европейска заповед за арест от Италия Той е обвинен в кражба и неправомерно използване на чужда кредитна карта

/КРОСС/ 23-годишен мъж е задържан от полицията в Шумен за 72 часа. Той е издирван с Европейска заповед за арест, издадена от съда в италианския град Лоди за кражба и неправомерно използване на чужда кредитна карта. След ареста му се оказало, че 23-годишният мъж е съдебен заседател, за което незабавно прокуратурата е уведомила ръководството на съда.

Престъплението, за което съдът в Лоди издирва българина, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години и по българския Наказателен кодекс.

Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на мъжа до предаването му на италианските съдебни власти.

С Европейска заповед за арест съдът в Лоди издирва за същото престъпление и 40-годишната  Атанаска В. Тя също е задържана от Окръжната прокуратура в Шумен до 72 часа и ще се иска постоянен арест и за нея до предаването й на властите в Италия. 

40-годишната жена е осъждана три пъти в България за кражба на дебитна карта и теглене на пари от нея, както и за джебчийска кражба.