Министър Кралев награди Никола Проданов с почетен плакет на ММС
Секция: СПОРТ
03 Юни 2020 18:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Кралев награди Никола Проданов с почетен плакет на ММС

/КРОСС/ Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС големия гимнастик и дългогодишен председател на Българската федерация по гимнастика (БФГ) Никола Проданов. На 26 май Проданов отбеляза своя 80-годишен юбилей. Той има изключителен принос за развитието и успехите на българската спортна гимнастика в национален и световен мащаб.

Никола Проданов е участник на Летните олимпийски игри в Рим през 1960 г. и Токио през 1964. Като национален състезател представя България на редица Световни и Европейски първенства. От 1991 до 1996 г. е председател на БФГ. Заема този пост и в периода 2001-2008 г.

Министър Кралев благодари на Никола Проданов за усилията, които е полагал през годините за популяризирането на българския спорт. Двамата обсъдиха съвременните предизвикателства пред родната гимнастика, както и представянето на младите ни състезатели. През миналата година Дейвид Хъдълстоун спечели квота за Летните олимпийски игри в Токио.

На срещата присъстваха председателят на БФГ Красимир Дунев и главният секретар на централата Йордан Йовчев, които въчиха почетен плакет на Проданов от името на федерацията.