Атанас Бобоков се оттегли от рециклиращия бизнес
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Юни 2020 16:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанас Бобоков се оттегли от рециклиращия бизнес Той обяви, че вече не е изпълнителен директор на „Монбат”

/КРОСС/ Бизнесменът Атанас Бобоков обяви, че се оттегля от поста изпълнителен директор на компанията за акумулатори „Монбат”. Бобоков обяви решението си в корпоративния сайт.

"С оглед стабилността на представляваната от мен компания Монбат АД и граденото с години доверие на инвеститорите с настоящото заявявам, че се оттеглям от поста си на Изпълнителен директор на дружеството Монбат АД", се казва в съобщението на сайта. 

Атанас Бобоков и брат му - Пламен Бобоков, са сред задържаните за аферата с боклуци, в която беше замесено и името на вече бившия заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков. Разследването е за организирана престъпна група, търгувала с внос на отпадъци.

Русенските бизнесмени братя Бобокови притежават "Приста ойл" - фабрика за моторни масла, както и заводът "Монбат" в Монтана. И в двете дружества те създават дъщерни компании, които да рециклират отпадъците от основните производства.

В неделя съдът остави Атанас Бобоков в ареста, а на Пламен Бобоков наложи гаранция от 1 милион лева, която той трябва да плати в 14-дневен срок.