На плажа в Алепу е бъдещото ваканционно селище, категорични са от "Биоразнообразие"
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юни 2020 10:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
На плажа в Алепу е бъдещото ваканционно селище, категорични са от "Биоразнообразие"

/КРОСС/ Мащабната постройка на плажа в Алепу по документи е укрепителна стена, която трябва да предпазва брега от активирало се свлачище. Визията обаче напомня на новостроящ се хотел. Това предизвика недоволство в социалните мрежи и последвала проверка от институциите на място. Подобна проверка имаше и през март миналата година. Проверката вчера установи, че нарушение няма.

Спас Узунов от фондация "Биоразнообразие" заяви за БНТ, че следи казуса от самото му начало. В района имало свлачище, което е било неактивно, но през 2015 г. започват в горната част на терена да се извършват сондажни работи, чиято цел е да активира свлачището.

По думите му това е мотив, за да бъде направена подпорната стена и до нея хотел.

"Това, което виждаме в момента, въпреки, че по документи може да бъде изкарано всичко - включително буркан със зелен фасул, примерно, всъщност е бъдещето ваканционно селище. Част от тази постройка естествено изпълнява функцията на брегоукрепително съоръжение, но предната част на тази постройка за мен ще бъде бъдещият хотел", каза Узунов.

Най-лесно да се провери това е като се види дали във вътрешната част на конструкцията има стълбище и асансьор.

Вторият етап от това строителство наистина предвижда изграждането на хотел, който ще се намира още по-близо до брега.

В началото на пътя вече е поставена бариера, а пред обекта има шезлонги и чадъри, които според концесионера ще бъдат безплатни за летовниците. Дали обаче те ще могат да стигат до тях?