Борисов: Мандатът на КЕВР е изтекъл, ще обсъдим поскъпването на парното
Секция: ПОЛИТИКА
04 Юни 2020 11:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Мандатът на КЕВР е изтекъл, ще обсъдим поскъпването на парното

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти, че още днес ще обсъди с КЕВР анонсираното поскъпване с 20 процента на цената на парното. Борисов подчерта, че мандатът на КЕВР е изтекъл и допълни:

„Говорят за в бъдеще време, ако станело нещо, еди-какво си. Ние към днешна дата имаме с 42% намаление на цената на газа, даже и повече, и то със стара дата. И ти казват ще вдигнем с 20% цената на топлофикация. Да, през годините, топлофикациите са задлъжнели много, защото не вдигаха, помните и при Орешарски не вдигаха цената и то така или иначе или ще влязат в час и ще говорят това, което реално имат, а не да ми правят прогнози и след няколко дни да ги опровергават, днес ще го опровергават. През една седмица те ми правят такъв проблем. Ние такива тежки проблеми с „Газпром“. Не с 4, с 42% свалихме цената и съответно очакваме да има резултат“.

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министъра на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков преминаха по трасето на 23-километровия обход на град Габрово, който официално се пуска за движение от днес.